hoveniersacademie info hoveniersacademie mail hoveniersacademie pdf hoveniersacademie workshops hoveniersacademie workshop hoveniersacademie workshop

Ervaringen met de workshop Klanten Binden, Opdrachten winnen!

“We zijn al heel lang bezig de organisatie in het bedrijf te verbeteren, maar ik merkte dat ik juist in het contact naar klanten de boel te veel op zijn beloop liet. Wat ik in die cursus hoorde, leek op open deuren, maar je moet er af en toe even op gewezen worden".
Hoge kosten, met name loonkosten, noodzaken ondernemers zo veel mogelijk productieve uren te maken. Wie dat niet doet, overleeft niet. Ik heb er veel aan gehad, het is goed bevallen. Sowieso is het leuk om met collega's onder elkaar te zijn. Een aantal zaken die tijdens de workshop aan de orde kwamen heb ik toegepast. Zo heb ik mijn offertes concreter gemaakt.Ze zijn nu meer uitgesplitst en de lay-out is veranderd. Van meet af aan geef ik nu duidelijkheid in onze werkwijze en de kosten die bij de verschillende werkzaamheden horen. Ook ben ik met opdrachtbevestigingen gaan werken. Hier in Brabant gaan dat soort dingen wat gemoedelijker, maar ik ben me nu wat zakelijker op gaan stellen. De klant blijkt deze aanpak te waarderen. Ik denk dat workshops zoals deze belangrijk zijn.